Pålning en viktig del av bygget

Grunden är viktig när man ska bygga fastigheter. För att förhindra att det blir problem om marken är mjuk bör det göras en pålning för att trygga huset.

Drömhuset skulle äntligen bli av och Anders var överlycklig. Han hade tagit in en byggfirma som en vän till en vän drev. Det var anledningen till att han inte gjorde någon noggrann check som man normalt sett gör. Det är mera regel än undantag att man tar in offerter och ser över kompetens och försäkringar.

De hade gjort planeringen och satt ett datum för att lägga betonggrund när Anders bror kom på besök för att se sin brors dröm gå i uppfyllelse. De åkte ut till tomten för att Anders ville ge honom en bild av hur det skulle se ut. Det var när hans bror frågade om de kontrollerat att marken var stabil som Anders fick en orolig rynka mellan ögonen.

Missade att pålning krävdes

Anders, som inte var så bevandrad i byggbranschen, var inte säker på det men sa att de kunde åka hem och se det mail han fått skickat. Anledningen till broderns oro var att andra som byggt inte långt från Anders tomt hade varit tvungna att göra pålning då risken fanns att marken kunde glida.

Anders ringde byggfirman som sade att det inte behövdes. Anders beslutade att anlita ett företag för en annan åsikt. Det visade sig vara ett bra drag då broderns oro visade sig besannas. Det var inte svårt att riva kontraktet då firman förstod att de blivit påkomna av utbildad personal. Sedan togs flera offerter in.

Nu blir det pålning

En byggfirma anlitades och strax därpå var det dags för dem att börja jobba. De kontrollerade marken vilket visade att det behövde göras pålning för att huset skulle vara tryggt. Något som inte var en stor sak då byggfirman hade gjort detta många gånger. Det skulle gå snabbt och inte alls sinka bygget betydligt.

Anders åkte ut till tomten under den första dagen och tittade intresserat på under tiden som pålningen gjordes. Den var noggrant utförd efter konstens alla regler. Efter det dröjde det inte länge innan fasaden var uppe och man kunde se hur det skulle se ut. Det fanns fortfarande massor att göra men Anders hade inte bråttom. Han var bara glad att brodern kom när han kom.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg