Färgglada målare i Västerås

Att bestämma färg när man ska måla om kan gå både snabbt och långsamt. Det kan vara enkelt att hitta den färg man gillar. Men att välja rätt färgnyans kan ta sin tid och vara ett svårare val.

“Gurkgrönt”, är det en nyans egentligen? Om man köper vanliga gurkor i affären kanske man tror att det finns bara en mörkgrön nyans av gurkor. Men faktum är att gurkor varierar i olika gröna nyanser. Det finns till och med gurkor som är gula, så “gurkgrönt” kan spänna över många olika nyanser.

Då är det bättre att leta upp den NCS-färgen man vill ha och säga det till målaren. NCS betyder Natural Colour System och är ett internationellt system för färger. Varje färg har en exakt färgkod så oavsett var i världen man befinner sig så får man samma färg med NCS-koden.

Välj en färg som tilltalar

Bara för att man gillar gurka så betyder det inte att man tycker att grönt är en fantastisk färg, även fast det heter “grönt är skönt”. Ska man måla om, invändigt eller utvändigt, bör man välja en färg man trivs med. Det är viktigt att provmåla om man är osäker på en nyans. Färger kan se olika ut beroende på vilket ljus de kommer befinna sig i. En ljuvlig vit nyans i färgaffären kan se smutsigt nikotinfärgad ut i ett annat ljus. Är man osäker på hur en färg ser ut och hur arbetet ska göras kan man kontakta en målare i Västerås för att få hjälp.