Stor skillnad mellan olika flyttfirmor i Stockholm

Letar ni efter en flyttfirma i Stockholm? Tänk då på att både pris och pålitlighet kan variera mellan olika firmor. Här kommer några kloka tips och råd.

Den som letar efter en flyttfirma i Stockholm kan välja och vraka. Men tyvärr är det inte alla firmor som är pålitliga eller seriösa. Sedan rut-avdraget infördes har antalet firmor som erbjuder flytthjälp kraftigt ökat i antal. För att locka kunder erbjuder vissa firmor flytt till väldigt lågt pris.

Det kan vara lockande att anlita en billig flyttfirma men det man måste komma ihåg är att pengarna måste tas någonstans ifrån. Ofta saknar de billigaste flyttfirmorna försäkringar vilket innebär att man då inte får ersättning för sådant som skadas eller går sönder. De har också sällan utbildad och fast anställd personal, vilket ofta resulterar i en kaosartad och oorganiserad flytt.

Så kontrollerar du om en flyttfirma är seriös

Det säkraste sättet att hitta en bra och pålitlig flyttfirma är genom att fråga vänner och kollegor om tips. Väljer man en flyttfirma som man hittar på internet måste man ta referenser och även kontrollera dessa. Det kan också vara bra att googla flyttfirmans företagsnamn för att se om det kommer upp några dåliga recensioner.

Man kan också kontrollera om en flyttfirma har tillstånd att bedriva verksamhet genom att mejla eller ringa Transportstyrelsen och uppge flyttfirmans organisationsnummer. Det kan också vara bra att ringa Skatteverket för att ta reda på om det finns några obetalda skatter. Vill man kontrollera om åkerifirman har de försäkringar de säger sig ha kontaktar man det försäkringsbolag som de uppgett. 

Packa lika smart som en flyttfirma

Att packa inför en flytt är lite av en konst. Viktigt är att packa lagom tungt och endast använda sig av flyttkartonger av bra kvalitet. Då går flytten smidigt och snabbt samtidigt som man kan nyttja flyttbilens lastutrymme på bästa sätt. Extra ömtåliga saker ska slås in i bubbelplast eller silkespapper innan de packas ner. 

Även möbler ska skyddas med plast för att inte få stötskador. Ibland tar det tid innan man kan packa upp alla lådor och därför kan det vara bra att också märka kartongerna med vad de innehåller. Skriver man även i vilket rum lådan ska stå så kan flyttfirman se till att den hamnar i rätt rum i den nya bostaden. 

Jämför olika flyttfirmor i Stockholm

Priserna mellan olika flyttfirmor i Stockholm varierar en hel del och det lönar sig att jämföra priser. Men tänk på att billigast sällan är bäst och att man även måste kontrollera om referenser och fråga om flyttfirman har försäkring. Hur mycket en flytt kostar beror annars på hur mycket bohag man har och hur lång tid flytten tar.

Har man tänkt att även ta hjälp med att röja förrådet och att flyttstäda kan det löna sig att välja en flyttfirma som även erbjuder detta. Innan man kontaktar en flyttfirma och ber om en offert kan det därför vara bra att fundera över hur mycket man vill att flyttfirman ska sköta.

Dags att flytta? Besök denna hemsida för mer information och tips på: peterakare.se

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt