Så säljer du din bil i Stockholm utan att bli lurad

Har du en bil som du vill sälja i Stockholm? Se då upp så att du inte blir lurad. Här kommer några smarta tips på saker som kan vara bra att tänka på.

Många vill gärna sälja sin bil själva eftersom de tror att de då får ut mycket mer för den. Men det är inte alls säkert att det blir så och i värsta fall kan man bli lurad och inte alls få betalt för bilen. Bestämmer man sig ändå för att själv försöka sälja bilen finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Det kan exempelvis löna sig att åtgärda vissa skador på bilen innan försäljningen, i alla fall om det är en lite billigare bil. Det inger ett bättre intryck som ofta resulterar i att man får bättre betalt. Fina annonsbilder på bilen lockar fler intressenter. Se därför till att städa och tvätta bilen innan bilderna tas.

Chanserna till ett bra pris ökar om bilen är besiktigad och bilskatten betald. Det är också bra att visa upp kvitton på eventuella reparationer samt serviceboken. Likaså all extrautrustning som domkraft, extra däck och vinterdäck. Slutligen är det bra om man i förväg har bestämt sig för hur mycket man kan tänka sig att sälja bilen för.

Ibland kan det vara bättre att sälja bilen till en bilfirma i Stockholm

Tycker man inte det är kul att bli uppringd av spekulanter som vill veta allt om bilen som ska säljas är det bättre att man i stället säljer den till ett företag som köper upp begagnade bilar. Då slipper man även oroa sig för att inte få betalt vid ägarbytet. I stället förs pengarna över till kontot direkt.

Att sälja till en firma som köper upp begagnade bilar behöver inte nödvändigtvis betyda att man tjänar mindre. Många bilköpare föredrar också att handla sin begagnade bil från ett bilföretag eftersom det känns mer tryggt. 

Hur mycket man får betalt när man säljer sin bil till en bilfirma i Stockholm beror på märke och årsmodell. Hur mycket man har kört bilen påverkar också priset, likaså om man slarvat med bilservicen. 

Läs nedan för information samt tips om bilförsäljning i Stockholm Webbsida: säljabilstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar