Reseinfo

Barn och spädbarn

På Primera Air gör vi allt för att ditt barns reseupplevelse ska vara så trygg och bekväm som möjlig.

Bagagevikt per spädbarn är 10 kg.

Om du reser utan barnstol får ditt spädbarn ett särskild spädbarnsbälte som ska kopplas ihop med ditt eget bälte.

Observera att Primera Air inte kan tillhandahålla barnstolar.

Du får ta med en godkänd barnstol ombord, förutsatt att det finns tomma platser på det aktuella flyget. Du kanske också skulle vilja överväga att garantera ditt barn en plats genom att köpa en barnbiljett.

Om du reser med barn kom då ihåg att ta med allt de kan tänkas behöva under resan så som blöjor, barnmat etc.

 

Barnstolar måste möta ett av följande krav:

  • Barnstolar (CRD) ska vara godkända för användning i flygplan av en JAA-myndighet, FAA eller Transport Canada (baserat på en nationell teknisk standard) och märkt i enlighet med detta.
  • CRD:s ska vara godkända för användning i motorfordon enligt FN-standard ECE R 44, -03 eller senare serietillägg.
  • CRD:s ska vara godkända för användning i motorfordon och flygplan enligt Canadian CMVSS 213/213.1.
  • CRD:s ska vara godkända för användning i motorfordon och flygplan enligt US FMVSS No 213 och tillverkade enligt dessa standarder fr.o.m. 26 februari 1985. CRD:s godkända i USA som är tillverkade efter det datumet måste vara märkta med följande: "THIS CHILD RESTRAINT SYSTEM CONFORMS TO ALL APPLICABLE FEDERAL MOTOR VEHICLE SAFETY STANDARDS"(Det här barnstolssystemet följer alla tillämpliga federala säkerhetsstandarder för motorfordon) och "THIS RESTRAINT IS CERTIFIED FOR USE IN MOTOR VEHICLES AND AIRCRAFT” (Den här stolen är godkänd för användning i motorfordon och flygplan).
  • CRD:s ska vara behöriga för användning i flygplan enligt det tyska "Kvalifikationsförfarande för barnstolssystem för användning i flygplan" (TÜV-dok.: TÜV/958-01/2001).

 

Ensamresande barn

Särskilda regler gäller för ensamresande barn. Barn mellan 5-11 år (upp till den elfte födelsedagen) som reser ensamma räknas som ensamresande barn (UM:s). Barn under denna ålder kan endast resa om de är i sällskap av vuxen passagerare eller assistent från Primera Air.

Primera Air kan godta ensamresande barn (5-11) på följande villkor:

  • En extra serviceavgift. Se vår avgiftstabell för mer information. Endast en avgift debiteras om två eller fler ensamresande barn reser tillsammans.
  • Högst fyra ensamresande barn kan medtagas på varje flyg.

Reseriktlinjer:

  • Ensamresande barn måste checkas in av vuxen målsman som ska uppvisa fotolegitimation och kontaktinformation samt bevis på relationen till barnet. Vid ankomsten till resmålet kommer Primera Airs markombud endast lämna över barnet till den vårdnadshavare som står angiven på barnets bokningsdokument, efter att vårdnadshavarens fotolegitimation och kontaktinformation har kontrollerats.
  • Resedokumenten för det berörda ensamresande barnet placeras i en särskild Primera Air-plånbok, vilken ska vara väl synligt på barnet.

 

Kabinpersonalens funktion för UM:s

UM:s eskorteras ombord av markpersonal, vilka också är ansvariga för nödvändiga resedokument. Ansvarig kabinbesättningsmedlem (SCCM) godkänner UM, skriver under relevant bolagsformulär och behåller en kopia av denna.

SCCM utser en besättningsmedlem som ansvarig för övervakningen av UM under flygresan och bistår dem vid ankomst till slutdestinationen.