Teneriffa
Om

Varför ska du åka till Teneriffa? För de flesta människor är vädret den främsta orsaken till att besöka denna vackra ö under semestern - solsken när det är som bäst! Med mer än 300 soldagar om året är Teneriffa den ultimata destinationen för att bättra på solbrännan och ha lite fritid vid havet. Inte undra på att det är Storbritanniens mest populära go-to för den välbehövliga sommarsolen - familjevänligt, politiskt stabilt och ungefär fem timmar bort från de flesta Primera Air-flygplatser.

Ett av de bästa klimaten i världen och ett fantastiskt läge gör Teneriffa till ett perfekt resmål för alla. Ön erbjuder massor av aktiviteter. Fiske? Bara 10 minuters bilresa till närmaste brygga. Surfa? Vågorna är precis rätt, särskilt på vintern. Sightseeing? Det finns mycket att se här, från en gigantisk vulkan och fantastiska bergsdammar till historiska landmärken och mycket mer. Oavsett vad du vill göra så kommer du hitta det här. 

Teneriffa kanske inte är den största ön, men du kommer att upptäcka att det finns en hel del att göra och ännu mer att se. Om du är orolig att du inte kommer att ha några minnen och bilder att ta med hem från resan så kan du sätta de bekymren åt sidan - Teneriffa kommer att göra att din kamera arbetar övertid och du kommer bara att oroa dig över att du ska åka hem.

Fakta
  • Den genomsnittliga sommartemperaturen är 23 °C och Teneriffa har 300 soldagar om året
  • Språket på Kanarieöarna är spanska (kastilianska)
  • Även om öarna ligger utanför Europa är de en del av EU och använder euron som sin valuta
  • Teneriffa har den tredje största övulkanen i världen - Teide
Flyg till Teneriffa
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Gofio

Rostat sädmjöl, en av de mest traditionella kanariska produkterna som går tillbaka till tiden för Guancherna.

Papas Arrugadas

En allestädes närvarande maträtt på Kanarieöarna och ett måste för alla som är nyfikna på Teneriffas mat och dryck.
Dryck

Cafe Cortado Natural

En kaffedryck gjord av fin espresso och lite uppvärmd mjölk som vanligtvis serveras i ett litet glas.

Sangria

Den unika spanska drycken som förbinder vin och sprit. Traditionellt görs den med vin, frukt, konjak eller rom, ett sötningsmedel och is.
Se

Loro Parque

En djurpark och tillflykt för vilda djur och växter utanför Santa Cruz med en mängd olika djur, särskilt papegojor.

Los Gigantes

Ett naturligt landmärke med branta klippor som reser sig vertikalt nästan 1 600 fot från Atlantens yta.
Perfekt för
Båtturer
Linbaneturer
Dykning
Golf
Bergscykling
Fyrhjuling
Sightseeing
Spa
Ubåtsturer
Solande
Surfning
Tennis
Temaparker
Platser

Masca

Masca är en av de mest pittoreska delarna av ön och ligger i nordväst vid foten av Tana-bergen. Denna vackra lilla by kan vara lite svår att nå men är väl värd resan, vilken tar dig genom djupa raviner sammanflätade med grönskande växter och slingrande vägar med hårnålskurvor. Vägen kantas av ett hisnande landskap och när du når Masca möts du av den överväldigande naturliga skönheten hos denna fantastiska plats. Tills nyligen var byn Masca praktiskt taget okänd, men den har nu hamnat i fokus för de som vill upptäcka Teneriffa. Byns placering är magisk med dess hus som ligger högt uppe på de smala åsarna hos de branta klippformationerna. Det är verkligen drömdestinationen för en fotograf. Den lilla Mascabukten sägs vara ett gammalt piratgömställe och ligger tre timmars promenad från byn. Själva vandringen levererar också några spektakulära vyer. Tänk dock på att när du väl är i Masca så måste du antingen gå tillbaka (som tar mycket längre tid och endast passar mer vältränade vandrare) eller ta en båt från kusten till närliggande Los Gigantes.

Teide nationalpark

Landskapet kretsar kring Spaniens största vulkan - Teide. Denna sovande jätte hade sitt senaste utbrott år 1798 och vulkaniska koner och lavaformationer utgör en extraordinär kombination av färger och former. Detta område är hem för en väldigt rik flora av stort biologiskt värde. Det är också en erkänd destination för att titta på stjärnor genom Starlight Foundation. Teide nationalpark grundades 1954 för att skydda detta spektakulära och ekologiskt värdefulla landskap vid foten av den kolossala vulkanen. Teide är den vulkaniska formation som är belägen på en gammal och gigantisk kittelformad fördjupning, som bildats av två halva kalderas, vilka är åtskilda av klippformationer som kallas Roques de Garcia. Vissa unika växt- och djurarter lever och frodas i skuggan av Teide. Det finns en häpnadsväckande mångfald av växter, inklusive Teide-kvasten, röd echium, blå echium, Guanche-rosen, stillfrö och silvertistel.

Valar och delfiner

De djupa och varma vattnen mellan Teneriffa och angränsande La Gomera är bland de få platser i världen där du i princip garanterat kommer att upptäcka den fasta populationen av grindvalar och flasknosdelfiner. Åk ut på en delfin- och valsafari med båt på Teneriffa eller, om du vill komma riktigt nära, gå till vår sida för utflykter Teneriffa där du kan boka ett otroligt delfinmöte på Aquapark delfinarium.
Flyg från