Ponta Delgada
Om

Azorernas avlägsna skärgård är en plats där vackra bergiga öar med fridfulla naturskatter erbjuder det mesta för den äventyrlige - från surfing till dykning, från ridning till skärmflygning. I motsats till Kanarieöarna med dess oslagbara väder och stränder erbjuder Azorerna ett grönare landskap, brantare berg, mildare subtropiskt klimat under alla årstider och en mindre turistanpassad känsla.

Ponta Delgada är den regionala huvudstaden och ligger på ön Sao Miguel. Den är en vacker stad som erbjuder mycket att göra och se fram emot. Det finns fantastisk arkitektur att utforska - fängslande torg i svart och vitt, kullerstensgator , vackra kyrkor och historiska byggnader med karakteristiskt vita fasader som har mörkare inslag av vulkanisk sten. Stanna till för en bit mat eller ett glas på något av de många kaféer, barer och restauranger som finns utspridda över hela staden. Det lokala köket är helt enkelt utsökt - se till att prova några av de fantastiska lokala råvarorna, såsom ananas, krämiga ostar, vin och te. Om du har en förkärlek till fisk och skaldjur kommer du att glädjas över det stora utbudet till låga priser. På festsidan har Ponta Delgada ett förvånansvärt pulserande nattliv med barer och ställen för alla smaker som håller igång till långt in på morgonen.

Staden är också utgångspunkten om du vill utforska de mindre byarna, den orörda naturen och flertalet vulkaniska underverk i närheten av Sao Miguel. Klättra uppför kratrarna för otroliga vyer över landskapet, vandra längs de många stigarna, kika in i otroliga grottor eller blicka ut över den hisnande öppna horisonten som det mäktiga havet erbjuder.

Fakta
  • Azorerna är en självständig del av Portugal som ligger cirka 1 360 km väster om fastlandet
  • Alla öar i Azorerna har vulkaniskt ursprung
  • Mäter man från botten av havet till toppen tillhör Azorerna de högsta bergen på planeten
  • Azorerna var länge obebodda men började redan på 1600-talet att bli överbefolkade
Flyg till Ponta Delgada
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Cozido

En maträtt du bara måste prova på Azorerna - en rejäl kött- och grönsaksgryta som tillagas genom att gräva ned den och koka den i den varma vulkaniska jorden i flera timmar

Malasadas

Dessa degbollar som friteras och rullas i strösocker har förmodligen sitt ursprung på ön Sao Miguel och är perfekta som snacks.
Dryck

Chá verde

Prova detta lokalt odlade gröna te. Det speciella med det är att bladen blir uttorkade i den salta havsluften, vilket ger dem en unik, jordig arom.

Mulher do Capote

Denna söta och mjuka azoriska likör är tillverkad av färsk ananas eller passionsfrukt och dricks vanligtvis som en avec.
Se

Stadsportarna

Det ikoniska landmärket i Ponta Delgada, från 1783. Portarna som ursprungligen var en del av en försvarsmur står stolt kvar i staden.

Cha Gorreana

Res tillbaka i tiden och besök Europas enda teplantage. Det grundades 1883 och producerar te än idag.
Perfekt för
Arkitektur
Barrundor
Cykling
Båtturer
Båtturer
Sevärda kyrkor
Delikatesser
Dykning
Delfinsafari
Körning
Fiske
Vandring
Ridning
Berg
Bergscykling
Nattliv
Orientering
Parkpromenader
Fotografi
Fyrhjuling
Segling
Sightseeing
Snorkling
Spa
Titta på solnedgång
Surfning
Simning
Tapas
Promenader
Vindsurfing
Platser

Caldeira das Sete Cidades

Ett absolut måste när du är i Sao Miguel. Den gigantiska gamla vulkankratern med de glittrande tvillingsjöarna Lagoa Verde och Lagoa Azul (det vill säga: den gröna och blåa sjön) är en unik naturlig formation som kommer att förtrolla dig med helt enastående vyer, orörd natur och dess ofantliga storlek. De skogsbeklädda klipporna omger en grön och en blå sjö som ligger intill varandra. Enligt en legend på Azorerna bildades sjöarna av tårarna från en prinsessa och en herde i förbjuden kärlek. Planera in besöket på en klar dag så att du kan uppskatta skönheten i all sin prakt. Om det råkar vara molnigt eller dimmigt kan du istället utforska några av de fina vandringslederna runt kratern och sjöarna och belönas med lika vacker natur längs vägen.

Furnas

Furnas socken är vulkanisk äventyrsmark med en vacker by med samma namn. Området är påfallande pittoreskt och färgstarkt med subtropiska grönområden. Många av dem ger dig en unik inblick i hur Europas skogar såg ut före istiden, då Azorerna aldrig täcktes av is på grund av sitt milda klimat. Ta dig tid att strosa runt i byn eller gå på en vandringstur och var redo att dra efter andan i förundran över den lokala naturen. Furnas är dock mest känt för sina naturliga varma källor och fumaroler som sprider ånga över hela området. Här har du gott om chanser att bada i termalbad. Det vackra Poca Da Dona Beija är mycket populärt. Det finns även andra intressanta platser, däribland den fascinerande Lagoa das Furnas-sjön och området Caldeiras da Lagoa das Furnas, där du kan se vulkanisk aktivitet på nära håll - det får bokstavligen jorden att koka. Eller varför inte det smakfullt skapade Terra Nostra Gardens med fantastisk flora.

Valskådning på Azorerna

Förutom sin vulkaniska skönhet är Azorerna även känt som ett utmärkt valskådningsresmål. Vattnen runt öarna är rika på fisk och krill vilket gör att de är lockande foderplatser för dessa magnifika däggdjur. Över 20 olika arter har observerats nära Azorerna, inklusive knölvalar, kaskeloter, delfiner och havssköldpaddor. Många researrangörer utgår från Ponta Delgadas marina med turer som vanligen tar över 3 timmar. Du kan valskåda året runt, men sommaren är den bästa tiden.
Flyg från