Nice
Om

Den vackra staden Nice ligger vid det glittrande blå Medelhavet i Côte d'Azur och reser sig med det bergiga landskapet som omger den, vilket målar upp en idyllisk vy. När man en gång sett den är det tydligt varför många konstnärer kommer till Nice för inspiration och staden kan säkert ge mycket av den varan - de resulterande mästerverken visas i flera museer i hela staden. Nice är också älskat för den klara luften och det milda, soliga lokala medelhavsklimatet.

Bortsett från ett överflöd av pittoreska naturliga vyer har Nice fin elegans skrivet över hela sig med charmig arkitektur, en unik atmosfär som kombinerar Medelhavsområdet och en sann gammal europeisk stad, samt den ikoniska havspromenaden Promenade des Anglais ("Gångväg på svenska") - ett namn som går tillbaka till de engelska aristokrater som kom hit för vintern under slutet av 18-talet.

Nice verkar vara en allmänt tilltalande stad - det finns ett brett spektrum av landmärken och sevärdheter, köket är skiftande, konstscenen livlig och nattlivet kommer att tillfredsställa de som är på partyhumör. Chansen är stor att du kommer att ha en spännande tid här och Nice la Belle (Nice den vackra) kommer att få dig att vilja återvända för mer.

Fakta
  • De första kända boplatserna i Nice är 400 000 år gamla
  • Fina släta stenstränder utgör naturliga formationer
  • Nice har den andra största hotellkapaciteten i Frankrike och tar emot 4 miljoner turister per år
  • Nice flygplats Côte d'Azur är den tredje mest trafikerade flygplatsen i Frankrike
Flyg till Nice
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Pissaladière

Denna läckra historiska aptitretare är ett Nice-original och består av bröddeg toppad med karamelliserad lök, oliver, vitlök och ansjovis.

Salade Niçoise

Denna traditionella franska sallad består av Niçoise-oliver, tomater, tonfisk, kokt ägg, ansjovis och en vinägrettdressing.
Dryck

Rosévin

En klassiker för somrar i Nice. Rosévinet är torrt, lokalt anpassat och kommer säkerligen berika ditt gastronomiska äventyr.

Pastis

Côte d'Azur’s val av aperitif. En spritsort smaksatt med anis och lakrits, typiskt utspätt med kallt vatten för en mjölkaktig, fräsch dryck.
Se

Promenade des Anglais

Ta en promenad på denna historiska gångväg och se Grand Hotel Negresco och Palais de la Méditerranée längs vägen.

Musee Chagall

Chagall-museet berättar om konstnärens liv, visar några av hans imponerande gobelänger och andra tillfälliga utställningar.
Perfekt för
Arkitektur
Barrundor
Cykling
Konserter
Finmiddag
Historia
Nattliv
Sightseeing
Solande
Titta på solnedgång
Promenader
Vattenskidåkning
Platser

Vieux Nice

Ge dig ut på ett besök till den stämningsfulla gamla stan i Nice och upptäck en plats som inte har förändrats mycket sedan 1700-talet. Att tappa bort sig lite när man promenerar här är en del av nöjet. Charmiga historiska byggnader kantar de smala gatorna med små butiker, delikatessbutiker, boutiquer och barer. Du kan också besöka den livliga Cours Saleya-marknaden med några av de bästa båsen och butikerna i gamla stan. Marknaden är även omgiven av restauranger och kaféer där du kan ta en liten paus och njuta av en drink. Historia- och arkitekturentusiaster kommer att älska Cathédrale Ste-Réparate, Chapelle de la Miséricorde, Palais Lascaris och apoteket från 17-talet, liksom de flamländska gobelängerna och fajanserna. När du är i gamla stan, ta en liten avstickare till den närbelägna Palais de Justice-byggnaden - ett annat storslaget arkitektonisk exempel.

Colline du Chateau

Detta var tidigare platsen för ett militärt citadell i många århundraden och när du når toppen av skyhögt branta Castle Hill kommer du att belönas med en fantastisk utsikt över bukten i Nice. Idag inrymmer det den mest kända offentliga trädgården i Nice och är ett populärt landmärke. Olika landskap står i fokus under dagens lopp, vilket ger ständigt nya panoramaerfarenheter med nya färger och nyanser - hamnen visar sin bästa sida vid soluppgången, medan Promenade des Anglais får sin showtime vid solnedgången. Om du råkar besöka Castle Hill så får du inte missa det graciösa konstgjorda vattenfallet.

Musee Massena

Precis utanför den berömda engelska gångvägen (Walkway of the English) finns en vacker liten neoklassisk belle époque-villa med en italiensk touch, som byggdes mellan 1898 och 1900 och är omgiven av vackra trädgårdar. Men de verkliga skatterna finns inuti. Musee d'Art et d'Histoire vid Palais Massena är tillägnad Nices historia, vilken den berättar genom olika fascinerande artefakter, möbler, affischer, foton, målningar och teckningar från början av 1800-talet genom 1900-talet.
Flyg från