Málaga
Om

För vissa kanske Málaga är en lättåtkomlig destination där man kan njuta av solen i populära semesterorter i närheten av Costa del Sol, men denna en gång ruffiga hamn har genomgått några ordentliga förändringar och vuxit till en stad som kan avnjutas ännu mer än sandstränderna.

Även om stadens stränder är en bonus då man reser till Málaga så är köket och maten definitivt en av de främsta orsakerna till att komma hit. Det lokala klimatet och fisketraditionerna innebär att det finns gott om färskvaror, goda lokala viner och några av de bästa jamón som medelhavet kan erbjuda.

Bortsett från stränder och mat har Málaga även många museer som ägnas åt såväl klassisk och modern konst som gatukonst, samt shoppinggator som inkluderar några av världens största varumärken och bästa lokala tillverkare. Och oroa dig inte för nattlivet - Málaga gillar att stanna uppe sent och du kommer att hitta många platser där du kan spendera en rolig kväll.

Fakta
  • Avståndet mellan Málaga och Nordafrika är bara 130 km
  • Sommarsäsongen varar ungefär 8 månader, från april till november
  • Málaga är en av världens äldsta städer
  • Málaga-Costa del Sols flygplats tar emot omkring 13 miljoner passagerare varje år
Flyg till Málaga
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Migas

En gryta med brödsmulor som stekts i olivolja tillsammans med skinka, paprika, röd peppar och vitlök och serveras med chorizo och ägg.

Ensalada Malagueña

Sallad i Málaga-stil – en del av det traditionella köket i Málaga. Salladen görs med potatis, salt torsk, oliver och apelsiner.
Dryck

Cafe Sombra

En kaffedryck gjord av ca 20 % kaffe och 80 % mjölk som du kan avnjuta på lokala Malaga-kaféer. Krämig!

Málagas vin

Sött rött vin från Pedro Ximenez druvor som kännetecknas av en mörk mahognyfärg, mogen doft och en rik, elegant smak.
Se

Centre Pompidou Málaga

Besök Málaga-grenen av en av de mest fantastiska museerna med olika utställningar, gallerier, visningar och workshops.

Bilmuseum

Här kan du fånga vintagekänslan – imponerande fordonsmästerverk visas tillsammans med haute couture och mode från respektive epoker.
Perfekt för
Arkeologiska guidade turer
Cykling
Båtturer
Kultur
Room Escape-spel
Finmiddag
Historia
Museum
Sightseeing
Tapas
Promenader
Vinrundturer
Platser

La Alcazaba

Fortet "La Alcazaba" från 1000-talet är ett måste då man är i Málaga och ingår i nästan varje stadsguide för Málaga. Och det är inte utan orsak. Det är ett av de mest symboliska monumenten i staden. Inne i palatset hittar du stadens arkeologimuseum som uppvisar de äkta bevarade skatter som avslöjar stadens historia. Alcazaba var tidigare anslutet till Gibralfaro Castle, vilket byggdes under 1300-talet av den Nazarianske kungen Yusuf den förste över en äldre fenicisk byggnad som även inkluderade en fyr på kullen och bar namnet "Gibralfaro".

Den botaniska trädgården La Concepción

La Concepción är en av de bäst rankade botaniska trädgårdarna i Europa och är som ett tropiskt paradis som kombinerar traditionella trädgårdar med grönskande skogar. Trädgården skapades på 1850-talet av ett aristokratisk par och har mycket att erbjuda - en hel del historia, vacker natur för att ta några av de bästa bilderna under din resa och några riktigt vackra rutter, t.ex. "Jewels of La Concepción", "Themed Gardens" och "Around the World in 80 Trees". Dessa rutter tar vare och en cirka en timme eller två att slutföra och du kan även tillbringa hela dagen här.

Málagas katedral

Málagas katedral är verkligen något att se. Katedralen byggdes för nästan 250 år sedan och är känd för sina traditionellt rika spanska ornament och historiska konstverk, och kombinerar en fasad i barockstil med en interiör från renässansens epok. Det är även känt för att ett av dess två torn är oavslutat, vilket har gett det smeknamnet "La Manquita" eller "den enarmade damen". Den färdiga tornet är dock 84 meter högt och ser verkligen imponerande ut från alla vinklar. Interiören har gravyrer, ornament, skulpturer, målningar och andra element som uppenbarar sig i en fantastisk ensemble eller konst.
Flyg från