La Palma
Om

La Palma är den grönaste av Kanarieöarna och en helt underbar vintertillflyktsort för alla som älskar att utforska, sola och se sevärdheter. Ön är som en dold pärla i Atlanten ännu inte har blivit upptäckt. Den kallas La Isla Bonita (den vackra ön) och erbjuder sina besökare en chans att uppleva äkta, oförstörd natur genom att vandra i de grönskande regnskogarna som bokstavligen dryper med liv.

Till skillnad från typiska gyllene stränder har La Palmas stränder mörk sand. Det här gör dem till en perfekt plats för solbad och dessutom tenderar de att vara mindre trånga. Ön har också den mest mångfaldiga floran av alla Kanarieöar. Det finns en väg upp på vulkanen för de som är nyfikna. Om du är på utkik efter en avkopplande semester, bort från folkmassorna, är La Palma platsen för dig.

La Palma charmar sina besökare med vackra solnedgångar och en klar natthimmel för stjärnskådare - ett fantastiskt romantiskt äventyr. La Palma är också en populär destination för klättring eller vandring, i synnerhet under de kallare månaderna. Främst är ön en oas att fly kalla vintrar till och en utmärkt plats för rekreation och äventyr.

La Palma har en jämt, varmt klimat med solsken för största delen av dagen. Medeltemperaturerna sjunker inte under 18 °C under hela året. Ön åtnjuter ett varmt klimat året runt, men Atlanten kustnära vindar gör värmen mer uthärdlig. La Palma har alltså det perfekta klimatet för vattenaktiviteter och solbad.

Fakta
  • Hela ön är ett UNESCO biosfärreservat
  • Den årliga medeltemperaturen varierar mellan 26 och 28 °C
  • La Palma blev världens första Starlight Reserve
  • På La Palma finns det största optiska teleskopet - GranTeCan
Flyg till La Palma
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Chicharrón

En traditionell spansk maträtt som vanligen görs på kryddat sidfläsk eller friterad fläsksvål.

Principe Alberto

En chokladkaka med ett kungligt namn som vanligtvis är toppad med chokladmousse och nötter. Den mest kända desserten i La Palma.
Dryck

Ron Miel

En specialitet på Kanarieöarna - honungsrom är en dryck med en unik smak som kan avnjutas på egen hand eller i olika typer av cocktails.

Café solo

Starkt kaffe som serveras i små koppar. Det görs traditionellt på en eld eller spis, och bönorna är ofta nymalna.
Se

Nogales-stranden

Den vackraste naturliga stranden på La Palma - en pärla av svart sand som sträcker sig i 450 m bland karga klippor.

Teneguia

Teneguia är en imponerande vulkan med röda sidor och två toppar. Den höjer sig 437 meter ur ett spektakulärt rått vulkaniskt landskap.
Perfekt för
Båtturer
Camping
Grotturer
Körning
Finmiddag
Vandring
Parkpromenader
Segling
Solande
Simning
Vattenskidåkning
Platser

Resor till Puerto de Tazacorte

Puerto de Tazacorte väster om La Palma erbjuder fantastiska båtturer. I de vackra grottorna, undervattensavsatserna och fiskfyllda reven som hittas längs öns kuster kan du se och uppleva den lokala undervattensvärldens totala skönheten. Valarna och delfinerna är de härskande invånarna i dessa atlantiska vatten, och att se några av dessa magnifika djur är i sig själv en oförglömlig upplevelse.

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente

Denna magnifika nationalpark utgör La Palmas geografiska hjärta. Den sträcker sig över 47 km2 med glittrande färskvattenkällor, eleganta vattenfall, täta tallskogar, branta klippformationer och långa vandringsleder, och visar här upp sin naturliga mångfald och skönhet. Detta är en verkligt majestätisk och oförstörd plats som bäst utforskas till fots. För de klaraste vyerna är det är bäst att besöka parken på morgonen. Men eftermiddagarna erbjuder sin egen magi - moln som sakta omfamnar den 8 km breda kalderan och spiller över dess skyhöga bergväggar. Kalderan är den centrala delen av parken och är i huvudsak resterna av en enorm, kollapsad vulkankrater. Trots att stället till synes är lugnt, är erosionen långsam men konstant, vilket har skapat en del bisarra syner, såsom grupper av träd som står på en väv av sina egna rötter.

Piscinas de la Fajana

De naturliga simbassängerna i La Palma är ett måste för den som vill ta ett uppfriskande dopp i vattnet och vara omgiven av genuina, slående vackra sevärdheter. La Fajana ligger på öns nordöstra kust, cirka 5 km öster om byn Barlovento, och består av tre naturliga saltvattensbassänger. Att simma i dessa charmiga naturliga bassänger på Kanarieöarna är en unik och oförglömlig upplevelse. Väggarna som omger de tre bassängerna skyddar dem från det öppna havets vågor och låter simmare bada i det kristallklara vattnet och enkelt ta sig runt och mellan de tre bassängerna. La Fajanas bassänger är lättillgängliga och där finns parkering med betjäning, områden för solbad och restauranger -en perfekt plats för avkoppling med familj eller vänner.
Flyg från