Barcelona
Om

Barcelona är beläget vid Medelhavet på den nordöstra delen av den spanska kusten och är en av de mest intressanta städerna i Europa med sin unika kosmopolitiska och bohemiska känsla, avslappnade livsstil, fantastiska gastronomi, ett stort antal landmärken och attraktioner, milda klimat, vackra stränder och eklektiska nattliv.

Barcelona har en lång historia och har några fantastiska exempel på romansk, gotisk renässans och modernistisk arkitektur, inklusive flera byggnader av Spaniens mest kända arkitekt Antoni Gaudí. Staden har även dussintals intressanta museer inklusive ett som är tillägnat Picasso, ett annat tillägnat Miró och ännu ett tillägnat Barça, Barcelonas världsberömda fotbollsklubb! Det Barcelona som vi känner till idag har till stor del formats om under de senaste 150 åren och återspeglar livsstilen hos detta ständigt pulserande stad.

Barcelona är en stad som ständigt strävar efter det moderna och att hålla sig framför de senaste trenderna. Du hittar ett överflöd av saker att göra här: stadsturer, konserter och evenemang, butiker och stora affärer, restauranger och tapasbarer för alla smaker m.m.

Fakta
  • Barcelona är den största metropolen i Medelhavet
  • Största delen av 1800-talets Barcelona byggdes enligt en utopisk generalplansritning
  • Barcelona har två officiella språk - spanska och katalanska
  • 10 % av Barcelonas 100 kvadratkilometer består av parker
Flyg till Barcelona
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Botifarra

En korv gjord i olika varianter - vit, ris- eller blodbotifarra. Det mest populära är butifarra med stuvade vita bönor.

Paella

Den spanska risrätten som tillagas över öppen eld med saffran-kryddat ris och antingen kött, fisk och skaldjur eller en kombination av båda.
Dryck

Sangria

Släpp din själ fri med Sangria som traditionellt består av torrt rött vin, frukt, konjak eller rom, ett sötningsmedel, apelsinjuice och is.

Cava

En spanskt, lätt mousserande vin (champagne). Produceras med olika nivåer av sötma och kan vara vitt (blanc) eller rosé (rosat).
Se

Museu Picasso

Denna samling av mer än 3 500 av Picassos konstverk ger en grundlig inblick i bildandet och utvecklingen av konstnärens geni.

La Rambla

Det här är Barcelonas mest kända gata som kommer att fylla dina sinnen med sin publik, teatrar, arkitektur och skickliga gatukonstnärer.
Perfekt för
Arkitektur
Barrundor
Kaféer
Grotturer
Sevärda kyrkor
Konserter
Kultur
Museum
Nattliv
Fotografi
Restauranger
Sightseeing
Tapas
Promenader
Vinrundturer
Platser

La Sagrada Família

Om du bara fick se en plats i Barcelona så bör det vara den här platsen. Den monumentalt enorma och otroligt komplexa katedralen designad av Spaniens mest berömda arkitekt Antoni Gaudí inspirerar till sann förundran och är rättmätigt det mest besökta landmärket i Spanien. Även om den redan har genomgått mer än 100 år av uppbyggnad är den fortfarande oavslutad, men när den väl är färdigställd kommer katedralen att vara hela 95 meter hög och 60 m bred med en spira som når så högt som 170 m och sittplatser för 13 000 personer. Designen är djärv, eklektisk och sofistikerad - strukturen undviker raka linjer, har många sektioner och flera sammanhängande fasader, var och en med sina unika och intrikata ornament och skulpturer. Interiören är lika unik med sina meningsfulla ensembler av detaljerade och stiliserade skulpturer, pelare som sprider ut sig i trädliknande grenar då de närmar sig taket och sinnrikt placerade och formade fönster som sprider ljus till en fantastisk ljuseffekt. Du kan gå upp i en del av tornen för gudomligt vackra vyer som du aldrig kommer att glömma. Efter Gaudís bortgång har diskussioner pågått gällande sanningen i begreppet La Sagrada Família och slutförandet är fortfarande osäkert, men hittills är det redan ett förundransvärt mästerverk.

La Pedrera

Denna udda, världsberömda byggnad är även känd som Casa Mila och är ett slående exempel på Modernista-arkitektur. Byggnaden designades av Antoni Gaudí och byggdes 1905-1910 som ett lägenhets- och kontorskomplex och har en ojämn, vågliknande stenfasad samt ett familjärt format, men mycket ovanligt, tak med skulpturala skorstenar. Interiören är inredd i det tidiga 1900-talets lyx med några ovanliga kurvor och genomtänkta detaljer. Metallbalkongerna och målningarna är naturinspirerade och kompletterar ojämnheten hos strukturens former. I byggnaden finns också ett litet museum dedikerat till Gaudís arbete.

Park Güell

Detta är ännu en av Gaudís mästerliga skapelser från 1900-talet och var ursprungligen på uppdrag av greve Güell som en högklassig egendom med familjehem, men projektet floppade och förvandlades istället till en offentlig park. Den förtrollande platsen är rik på Gaudís oefterhärmliga modernistiska strukturer och färgstarka mosaikdekorationer - ett typiskt katalanskt utsmyckningselement som du kommer att känna igen i hela Barcelona. Med sin frodiga, smakfullt kultiverade grönska, naturinspirerade former av hus och trädliknande kolumner som stöder Sala Hipóstila (Doric-templet) och även en mosaikpläterad drake på entrétrappan så kretsar parken kring ett centralt torg och omges av en lång, böjd, mosaikdekorerad bänk som är perfekt för dagdrömmar. Här kan du också hitta ett litet hus med en spira, där Gaudí bodde under sina sista år och som är möblerat med några intressanta möbler som Gaudí själv designat.
Flyg från