Alicante
Om

Alicante är beläget i mitten av Costa Blanca vid Medelhavet och denna hamnstad har anpassat sig till den moderna vardagen med en väl utvecklad turistnäring och ett berömt nattliv med fester som fortsätter långt in på morgonen. Det är en dynamisk, livlig och vänlig stad som pulserar året runt men ändå lyckas behålla sin charmiga och naturliga miljö med vackra stränder, parker, nära till vattnet och promenader, historisk arkitektur, traditionella rötter och spännande rätter.

Resorts och turistfällor åsido, Alicantes historia dateras tillbaka cirka 7 000 år och har sett många medelhavscivilisationer komma och gå, inklusive fenicierna, grekerna, romarna och araberna. Alla har lämnat sina unika historiska och kulturella spår i området, vilket bidrar till Alicantes unika eklektiska karaktär. Förutom det mäktiga slottet på kullen med utsikt över staden, har Alicante även en hel del vackra historiska ädelstenar att visa upp och museer som vill berätta just sina egna historier för dig.

Det är ingen överraskning att en av Alicantes största dragningskrafter är vädret - området är bortskämt med klimatet hos en halvöken, vilket innebär långa, varma somrar och milda vintrar. Detta gör bara Alicantes attraktionskraft ännu större, med orörda stränder som varierar från mjuka sandstränder till klippa sådana. Njut av lite kul på stranden på El Postiguet eller bege dig till den utmärkta stranden San Juan - den längsta stranden på Alicante med utsökt rent vatten. Omgivningen innehåller även några fantastiska naturliga landmärken och reserver, inklusive lagunerna Mata och Torrevieja, Santa Polas salta våtmarker och palmlundarna i Elche.

Alicante är också känt för dess fantastiska golfbanor. Om du aldrig har spelat tidigare, så kan du lika gärna ge det en chans och du kommer aldrig att tröttna på de fantastiska omgivande vyerna.

Fakta
  • Den romerska namnet för Alicante var "Lucentum", vilket betyder "Ljusets stad"
  • Costa Blanca, inklusive Alicante, sägs ha ett av de mest hälsosamma klimaten i Europa
  • Risfälten runt Alicante producerar 115 000 ton varje år
  • Alicantes Explanada de Espana är belagt med 6,6 miljoner marmorplattor och kantas av 400 palmer
Flyg till Alicante
{{month.monthName}}

{{selectedEvents.eventHeading}}

{{selectedEvents.eventDescription}}
{{selectedMonth.temperatureWater>0?"+"+selectedMonth.temperatureWater:selectedMonth.temperatureWater}}°c
Vatten °C
{{selectedMonth.temperatureAverage>0?"+"+selectedMonth.temperatureAverage:selectedMonth.temperatureAverage}}°c
Snitt °C
{{selectedMonth.sunshineHours}}h
Soltimmar
{{selectedMonth.sunsetLength}}m
Solnedgangstid
Mat

Arròs a banda

En enkel och välsmakande Alicante-maträtt - ris, fisk och skaldjur kokas i stark fisksås och serveras med aiolisås.

Pan de higo

Traditionell spansk fikonkaka som tillverkas av torkade fikon och mandel - en verklig smakupplevelse. Serveras med ost.
Dryck

Orxata d'Ametlla

En uppfriskande mjölkaktig dryck gjord av mandel, vatten och socker, vanilj, kanel och sesamfrön. Serveras vanligen kall till efterrätter.

Fondillón

Detta vin är en Alicante-specialitet och är gjort av övermogna druvor och lagras i minst 10 år. Passar med ost eller choklad.
Se

Explanada de España

Ta en avkopplande promenad på en av Spaniens vackraste promenadstråk - en magnifik, vågig marmorkaklad, palmkantad boulevard längs kusten.

Arkeologiskt museum

Se en imponerande och vackert presenterad samling av iberiska, grekiska och romerska artefakter från den antika staden.
Perfekt för
Arkitektur
Barrundor
Strandnöjen
Båtturer
Båtturer
Kaféer
Drinkar
Konserter
Kultur
Golf
Historia
Hotellresort
Museum
Nattliv
Fotografi
Restauranger
Segling
Sightseeing
Solande
Simning
Tapas
Promenader
Vinrundturer
Platser

Slottet i Santa Bárbara

En av Spaniens största fästningar ligger uppe på det 166 meter höga Benacantil-berget, som Alicantes krona, och ger en hisnande utsikt över staden och bukten. Fästningen byggdes ursprungligen av araberna under det 9:e århundradet och det har ärrats i strider och byggts upp på nytt under de senaste århundradena, med de flesta av dess delar så gamla som från 15-talet. Man når slottet till fots, med hiss eller bil. Inuti hittar du ett historiskt museum för Alicante och vissa avdelningar med tillfälliga utställningar. På vägen ner kan du ta en trevlig promenad genom Parque de la Ereta med sina många vägar och rastplatser, där du kan njuta ännu mer av utsikten över staden och slutligen ta dig ner till Alicantes gamla stadsdel. Slutligen - om du råkar ta en titt på Mount Benacantil från El Postiguet-stranden så kommer du att se Alicantes ikoniska "Moor-ansikte" på sidan av berget.

Gamla stan

Den gamla staden ligger vid foten av Santa Barbaras fästningens väggar och är en vacker, lugn plats att vandra runt i. Det levande Barrio de la Santa Cruz-kvarteret är särskilt tilltalande för ögat med smala, slingrande gator och gränder som klättrar uppför berget. Höjdpunkten här är den gotiska 1500-tals kyrkan Santa Maria. Det är Alicantes äldsta kyrka och den byggdes på resterna av en moské på 1200-talet och byggdes senare om något med barock och rokoko under 1700-talet, med en imponerande frontbilden av Jungfru Maria. Bredvid den hittar 1700-talets Casa de la Asegurada Museum med en enastående samling av konst, inklusive Joan Miró och Pablo Picasso. Missa inte katedralen i San Nicolas, som färdigställdes 1662 och kombinerar Herrera- och barockstilen. Inne i katedralen finns ett härligt kloster från 1500-talet. Vid det stora Plaza del Ayuntamiento kan du se fler storslagna arkitektoniska sevärdheter, särskilt den lokala imponerande barockfasaden på Stadshuset.

Tabarca

Den lilla ön Tabarca är ett måste för de som vill upptäcka området. Ön ligger 22 km söder om Alicante och den kan endast nås med båt, men resan låter dig njuta av några härliga vyer längs kusten. Tabarca är endast 2 km långt och cirka en fjärdedel av ön tas upp av en liten muromgärdad stad med en vacker kyrka och massor av bra restauranger och hotell - perfekt om du vill spendera mer tid här. Under den koloniala åldern var ön ett frekvent mål för barbareskpirater, tills den befästes under 1700-talet. Stadens murar och massiva försvarstorn står fortfarande kvar än idag och frånvaron av bilar och motorbutiker, höga strukturer och bankomater ger platsen en unik känsla, som om du har kastats tillbaka i tiden. Hela ön är en medelhavs Marine Reserve med otroligt klara omgivande vatten att simma i, vacker vattenflora och -fauna att utforska med snorkling och fantastiska stränder att tillbringa sin fritid på.
Flyg från